Глава МЗС Британії підтримав конфіскацію заморожених активів РФ на користь України

Девід Кемерон зазначив, що ці кошти можуть стати своєрідним авансом до виплати Росією репарацій.

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон заявив, що є вагомі аргументи на користь того, щоб конфіскувати заморожені російські активи і витратити їх на відновлення України.

Британський дипломат перебуває у Вашингтоні, де у нього запланована зустріч з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном

"Замість того щоб просто заморожувати ці гроші, давайте візьмемо їх, витратимо на відновлення України, і це, якщо хочете, буде авансом в рахунок репарацій, які Росія одного разу повинна буде виплатити за незаконне вторгнення, яке вона здійснила. Я розглянув всі аргументи і поки не побачив нічого, що переконало б мене в тому, що це погана ідея", - цитує Кемерона видання Sky News.

Він закликав політиків у США схвалити новий пакет військової допомоги для України після того, як республіканці заблокували угоду.

"Якщо США проголосують за пакет допомоги Україні, це додасть імпульс європейським країнам", - сказав він, після того як президент Джо Байден закликав Конгрес схвалити цю допомогу.

Заморожені активи РФ в Європі - чи отримає гроші Україна

Іспанія представила свій план, який передбачає фінансування України з прибутків, отриманих від заморожених активів Росія.

При цьому Європейський центральний банк і кілька країн-членів, включаючи Францію і Німеччину, сумніваються з приводу цього плану, не кажучи вже про Бельгію, де зберігається велика частина заморожених російських грошей. 

Вас також можуть зацікавити новини: