Рябошапка висловився про конфлікт силовиків / УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова почала публічно звинувачувати прокурорів САП у відсутності результату через те, що їй необхідно показати результат на посаді.

Таку думку висловив колишній генпрокурор Руслан Рябошапка в ефірі 24 каналу.

Він нагадав, що генпрокурору приблизно через тиждень звітувати в парламенті. За його словами, саме через те, що Венедіктовій немає про що розповісти, вона намагається повторити стару комбінацію.

Відео дня

Читайте такожВенедіктова прокоментувала кримінальну справу, яку відкрило проти неї НАБУ (відео)

"Коли вона була на посаді керівника ДБР, то звинувачувала прокурорів Офісу генпрокурора в тому, що вони нібито блокували її роботу і не давали можливості показати їй результат в ДБР. Зараз вона вже звинувачує прокурорів САП в тому, що вони не дають їй показати результат. Ось власне і всі мотиви", – зазначив Рябошапка.

Екс-генпрокурор підкреслив, що приблизно рік в Україні не чули конфліктів, публічних скандалів між органами кримінальної юстиції.

"Ні ДБР, ні НАБУ, ні САП, ні Офіс генпрокурора не воювали між собою. І така історія нарешті знову трапилася", – сказав Рябошапка.

Читайте такожЖурналісти виявили у Венедиктової "секретне" житло в центрі Києва

"В результаті скандалів моральний стан прокурорів стає очевидно гірше і відповідно ставлення до роботи теж стає трохи гірше. Це насамперед дестабілізує роботу САП", – переконаний Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, раніше генпрокурор Ірина Венедіктова звинуватила Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в бездіяльності. Відповіді САП довго чекати не довелося. В колективному листі, опублікованому в Facebook, представники САП не погодилися з висновками генпрокурора.