Рада проголосувала за призначення Клименка очільником МВС

Раніше він виконував обов'язки міністра через загибель колишнього глави відомства Дениса Монастирського.

Рада призначила Ігоря Клименка новим очільником Міністерства внутрішніх справ України. Таке рішення підтримала монобільшість українського парламенту під час засідання 7 лютого. 

Представляв новопризначеного главу МВС прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Рішення щодо нової посади Клименка підтримав 321 нардеп, зазначив народний депутат Ярослав Железняк. 

Голосування по фракціях: 

  • "Слуга народу" - 224
  • "Європейська солідарність" - 0
  • "Батьківщина" - 18
  • "Платформа за життя та мир" - 18
  • "За майбутнє" - 13
  • "Голос" - 1
  • "Довіра" - 13
  • "Відновлення України" - 17
  • Позафракційні - 17

Ігор Клименко – біографія нового міністра МВС

Ігор Володимирович Клименко народився 1972 року в Києві. Свою освіту він здобув у "другій" столиці України – Харкові. Там він вступив до Харківського військового університету (нинішнього Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба) й закінчив здобувати першу освіту у 1994 році. Після цього він пішов служити в армію, але вже у 2013 році продовжив здобувати освіту та захистив кандидатську дисертацію з психології. 2019 року він захистив докторську.

Свій шлях у правоохоронних органах України Клименко розпочав у 1998 році. Він влаштувався психологом в управління МВС у Харківській області. З 2001 року Клименко перевівся до Спеціального миротворчого центру при МВС.

Першу високу посаду він обійняв у 2015 році. Тоді він став головою департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України. Після цього його кар'єра пішла вгору. Вже за два роки Клименка призначили заступником голови Нацполіції, а у 2019 році він очолив цей орган.

Призначення Ігоря Клименка новим очільником МВС - що передувало

Нагадаємо, сьогодні комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді призначити на посаду нового глави МВС Ігоря Клименка

Раніше на нього поклали обов'язки міністра після смерті колишнього очільника відомства Дениса Монастирського

Денис Монастирській разом з частиною керівництва МВС загинув 18 лютого через падіння гелікоптера в Броварах. Тоді гелікоптер впав на місцевий дитячий садочок, це спричинило масштабну пожежу. 

Вас також можуть зацікавити новини: