Кулеба прокоментував вихід Росії з консультацій щодо МН17 / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував вихід Росії з консультацій з Австралією і Нідерландами у справі збиття літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН17.

Як ідеться у повідомленні на сайті МЗС, Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Стефом Блоком.

Читайте такожЗбиття рейсу MH17: судове засідання продовжиться у листопаді

Відео дня

Ключовою темою розмови стала взаємодія у притягненні винних за збиття літака в рамках судових процесів в Нідерландах та міжнародних судових інстанціях.

Міністри обговорили вихід РФ із тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією щодо міжнародно-правової відповідальності за збиття літака.

«Вихід РФ з консультацій щодо МН17 - це промовисте свідчення її страху перед правдою про те, що сталося 17 липня 2014 року у небі над Донбасом», - заявив Кулеба.

Він наголосив, що Україна натомість завжди була відкритою до співробітництва та надавала всю необхідну інформацію органам влади Нідерландів у цій справі.

Міністри домовилися продовжувати співробітництво з метою встановлення справедливості та притягнення винних до відповідальності.

Своєю чергою, Блок позитивно оцінив приєднання України як третьої сторони до міждержавного позову Нідерландів проти Росії у Європейському суді з прав людини.

Вихід Росії з консультацій щодо МН17

15 жовтня у МЗС РФ заявили, що подальші консультації з Австралією і Нідерландами з питання катастрофи малайзійського літака «позбавлені сенсу», оскільки від Росії добиваються «визнання провини і отримання компенсацій для родичів загиблих».