На початку листопада у західних ЗМІ почалась з’являтися інформація про концентрацію військ РФ біля кордонів України / Фото: REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба допустив, що Росія може не зупинитися на окупації частини Донбасу й Криму та має намір "просунутися" вглиб України.

Про це він розповів в інтерв’ю ABC News під час свого візиту в США.

"Ми не хочемо нікого лякати, але ми повинні зберігати пильність. Ми дуже стурбовані, але, послухайте, коли ви живете сім років поряд з Росією у збройному конфлікті, ви якби вчитеся турбуватися. Ви до цього звикаєте", – сказав Кулеба.  

Відео дня

Зустріч глави МЗС Дмитра Кулеби та держсекретаря США Ентоні Блінкена відбулася 10 листопада у Вашингтоні на тлі нестабільної ситуації на українсько-російському кордоні.

Читайте такожУкраїна відреагувала на побиття Саакашвілі в ГрузіїСторони обговорили, зокрема, ризики запуску "Північного потоку-2" і плани Росії на широкомасштабне вторгнення до України.

Зустріч завершилася підписанням оновленої хартії стратегічного партнерства. Вона має визначити порядок денний у стосунках між Україною та США на наступні 10 років.

На початку листопада у західних ЗМІ почалась з’являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

У Міноборони України інформацію заперечували.

Це вже друга імовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Проте, як пише Bloomberg, наразі концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні у Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС та США.

Вас також можуть зацікавити новини