Лавров анонсував візит глави МЗС Британії до Москви

За даними розвідок, Росія зосередила довкола України понад 100-тисячне військо.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров анонсував візит його британської колеги Елізабет Трасс до Москви у найближчі кілька тижнів.

Про це він заявив на брифінгу у Держдумі РФ.

Глава російського МЗС відповів, що сторони вже погодили дату: "Не знаю, яка там у нас протокольна домовленість. Зустріч буде протягом двох тижнів".

Ніяких згадок про поїздку до Росії на сайті представництва Трасс поки немає.

Цьому передувала жорстка заява Трасс щодо підготовки санкцій проти Росії у разі нападу на Україну. Очільниця МЗС країни не виключила, що санкції можуть торкнутися і президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також"З Києва видно ближче". посол України прокоментував заяви про вторгнення РФБританія – одна з країн, котрі погодилися надати Україні військову допомогу ЗСУ на тлі кризи на російсько-українському прикордонні.

У січні Лондон перекидав Києву протитанкове озброєння - гранатомети NLAW. Їх вважають найкращими гранатометами для ведення бою в умовах міста. Такі гранатомети не мають аналогів в Росії.

За даними розвідок, Росія зосередила довкола України понад 100-тисячне військо – і вже узимку може вдатися до повномасштабного вторгнення.

США та ЄС спільно обговорюють інструменти впливу на Кремль, зокрема санкції проти РФ, зупинення запуску "Північного потоку-2" та персональні обмеження проти російського президента Володимира Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: