Лерос заявив, що йому вручають підозру: нардеп зачинився в машині й показав фото

оновлено

До депутата прийшли представники ДБР та Офісу генпрокурора.

Одіозний нардеп Гео Лерос, якого можуть відсторонити від п'яти пленарних засідань парламенту, стверджує, що йому намагаються вручити підозру.

Про це він написав у себе в Facebook, опублікувавши фото з машини, в якій чекає на адвоката.

"Прямо зараз мені у дворі будинку, де я проживаю, вручають підозру. Є ДБР та ГПУ. Чекаю на адвоката. Поки що мені невідомо за що саме. Справ на мене сфабрикували багато, це нікому не секрет", - написав депутат.

У коментарі сайту "Страна" Лерос не виключив, що його можуть затримати.

"Тут відразу дві контори до мене прийшли. Перша це ДБР, викликають повісткою на допит. А паралельно прийшла Генпрокуратура - вручають підозру. Швидше за все через інцидент в Раді. Вони чатували під будинком. І як тільки я вийшов, оточили з усіх боків", - сказав він.

Конфлікт Лероса з Зеленським

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада в парламенті Лерос показав президенту України Володимиру Зеленському непристойний жест.

Виступаючи з трибуни, Лерос назвав Зеленського "зрадником". Зеленський не реагував на це, а голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав, щоб Леросу відключили мікрофон, оскільки він говорив не за темою.

Мікрофон відключили, і Лерос не міг продовжувати виступ, тоді він повернувся до президента і показав йому піднятий середній палець.

Фракція "Слуга народу" вимагає від Регламентного комітету ВР покарати Лероса.

Справа проти Лероса

У вересні стало відомо про відкриття кримінального провадження проти Лероса. У ДБР тоді розповіли, що підозрюють його у підготовці свідка до дачі завідомо неправдивих свідчень слідчим.

Правоохоронці вже не вперше цікавляться Леросом. Торік нардепа викликали на допит в якості свідка у справі про умисне ухилення від сплати податків.