Гео Лероса викликають на допит / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань викликає народного депутата України Гео Лероса на допит у якості свідка у справі щодо умисного ухилення від сплати податків.

Про це у Facеbook повідомляє юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси Лероса.

"Викликають на допит до Державного бюро розслідувань в якості свідка, щодо обставин кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кримінальне провадження відкрите 25 серпня на підставі ухвали Печерського районного суду Києва за скаргою представника громадської організації "Рада ветеранів АТО", в якій припустили, що депутат ухилився від сплати податків.

Допит призначено на 10:00 8 вересня.

фото Юридична компанія "Міллер", Facebook

Гео Лерос - хто це 

Гео Лерос потрапив до Ради у складі партії «Слуга народу», був позаштатним радником Володимира Зеленського. За діяльністю – режисер, арт-куратор.

Гео Лероса виключили з партії "Слуга народу": що сталося

1 вересня на засіданні парламенту Лерос вкотре розкритикував діяльність керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Він наголосив, що сьогодні Україна "рухається в прірву", немає жодної стратегії розвитку держави.

"Саме Єрмак телефоном роздає вказівки, на кого відкривати справи, на кого закривати, кого призначати на державні посади та кого звільняти", - сказав депутат.

Лерос також гостро розкритикував президента України Володимира Зеленського за кадрову політику, за невиконання виборчих обіцянок і зазначив, що "саме ви своїми мікробами та бактеріями брехні заразили всю Україну".

Що передувало промові Лероса у Раді

31 серпня, виступаючи на з’їзді партії "Слуга народу", Зеленський зазначив, що монобільшість в парламенті існує, і що багато зроблено для розвитку України. Зеленський заявив, що у діяльності провладної фракції були помилки.

"Але вони визнаються і дійсно виправляються… Так деякі люди, на жаль, забули, як вони сюди потрапили і для чого. Це теж є. Вони мікроби, вони бактерії у здоровому організмі. Але, на щастя, їх дуже мало, і вони слабкі. Я впевнений, що ми не помітимо їх на шляху до успіху, і навіть їх ніколи не згадає історія, навіть не згадає їх імена", - сказав президент.

Швидка реакція "Слуги народу": виключення Лероса з фракції

1 вересня народний депутат від "СН" Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що у фракції "Слуга народу" збирають підписи за виключення з лав фракції депутата Гео Лероса.

Ввечері 1 вересня в "Слузі народу" повідомили про рішення щодо виключення Лероса з фракції за результатами збору підписів.

2 вересня Разумков повідомив про виключення Лероса зі складу фракції "Слуга народу"