Макрон про статус кандидата в ЄС для України: “За нормальних умов це б не відбулося" / фото president.gov.ua

Президент Франції Еммануель Макрон після візиту до Києва заявив, що рішення ЄК щодо статусу кандидата на членство в ЄС для України пов’язане з війною в країні. 

Про це французький президент заявив у інтерв'ю BFMTV в потязі, яким вертався з України. 

За словами Макрона, "за нормальних умов Україна не повинна була б стати кандидатом", утім контекст війни в країні змінює ситуацію. 

Відео дня

Макрон вважає, що надання цього статусу є "сильним політичним жестом", який потрібно буде ратифікувати протягом наступного кілька років. 

"Ми взяли на себе цей рух у бік Європи. Ми підготували його в цій кімнаті з канцлером Шольцом і прем’єром Маріо Драгі. Українці очікували на європейський консенсус", – додав Макрон.

Як повідомляв УНІАН, під час візиту до Києва президент Франції Емануель Макрон заявив, що Франція, Німеччина, Румунія та Італія підтримують надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі.

17 червня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що Європейська комісія рекомендує Європейській Раді надати Україні європейську перспективу і статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Офіційне рішення щодо України мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.

Вас також можуть зацікавити новини: