Керівник Офісу Президента обговорив з послами країн G7 та ЄС Мінський процес і продовження співпраці з МВФ / фото president.gov.ua

На наступній зустрічі ТКГ щодо Донбасу Україна представить групу представників ОРДЛО, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які можуть репрезентувати Донецьку та Луганську області на переговорах.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з послами країн Групи семи (G7) та головою Представництва Європейського Союзу в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Читайте такожСтатус ОРДЛО і обмін полоненими: оновлена українська делегація вперше взяла участь у засіданні ТКГ

Відео дня

"Керівник Офісу президента поінформував, що на наступній зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції Україна представить групу представників окремих районів Донецької та Луганської областей, зокрема з числа українських громадян – внутрішньо переміщених осіб, які можуть репрезентувати Донецьку та Луганську області та покладуть край монополії на представництво цих територій з боку невизнаних квазідержавних утворень", - йдеться у повідомленні. 

"Ми готові узгоджувати, як це передбачено Мінським пакетом домовленостей, з громадянами України, які не мають стосунку до незаконних збройних угруповань, які не вбивали наших воїнів, які не мають стосунку до невизнаних утворень. На нашу думку, саме такі люди можуть бути представниками Донбасу", - наголосив Єрмак.

Єрмак зазначив, що Україна розраховує на підтримку країн G7, ЄС та всього цивілізованого світу для подальшого активного просування в Мінському процесі.

Він також повідомив, що найближчими тижнями разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою здійснить візит до Берліна, де будуть продовжені консультації щодо шляхів підвищення ефективності роботи Нормандського та Мінського переговорних форматів.