5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ / УНІАН

Українська сторона пропонує перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає прес-служба Офісу президента, про це заявив керівник президентського Офісу Андрій Єрмак під час телефонної розмови з політичними радниками лідерів держав – учасниць «нормандського формату».

Читайте такожЗеленський відмовився від параду до 9 травня з Лукашенком і Путіним у Мінську

Відео дня

За словами Єрмака, для прискорення мінського процесу президент України підписав відповідний указ, згідно з яким представництво України в ТКГ суттєво підвищено.

«Ми підняли його до дуже високого офіційного рівня», – сказав Єрмак.

Керівник президентського офісу нагадав, що, зокрема, заступником керівника української делегації в ТКГ призначено віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова. На рівні підгруп Україну представляють заступники міністрів або народні депутати – голови профільних комітетів Верховної Ради.

Українська сторона також запропонувала залучити до роботи в підгрупах ТКГ як запрошених осіб, які представляють окремі райони Донецької та Луганської областей, внутрішньо переміщених осіб, вимушених залишити ці райони після травня 2014 року.

Єрмак зазначив, що учасники Тристоронньої контактної групи залучатимуть цих людей до дискусії, консультацій та узгодження питань, передбачених Мінськими домовленостями.

Водночас керівник Офісу президента наголосив на неприпустимості жодних переговорів з представниками невизнаних квазідержавних утворень.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Згідно з указом, українську делегацію у ТКГ очолює екс-президент Леонід Кучма, його першим заступником став віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Резніков, заступником - голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, Олександр Мережко.

Також до переговорів в ТКГ залучені представники міністерств та керівників профільних комітетів парламенту.