"Не будемо вірити паперам": Резніков прокоментував "ізраїльський сценарій" для України

Глава Міноборони України стурбований можливими гарантіями безпеки.

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував "ізраїльський сценарій" для України. Він сумнівається щодо таких гарантій безпеки.

Глава оборонного відомства України стурбований гарантіями в "ізраїльському стилі", які лідери "Великої сімки" повинні запропонувати Україні.

 "Після Будапештського меморандуму (угода від 1994 року між Великою Британією, США і Росією, в якому Москва обіцяла не атакувати Україну і не загрожувати їй фінансово – УНІАН) ми не будемо вірити або не будемо просто довіряти паперам без будь-яких вкладень", - заявив Резніков в коментарі The Telegraph.

Гарантії безпеки для України - останні новини

11 липня у Вільнюсі стартував саміт НАТО. Україна очікувала отримати гарантії безпеки, а також рішення про членство в Альянсі.

12 липня стало відомо, що країни "Великої сімки" підготували довгострокові гарантії безпеки для України. Їх вже охрестили "історичними" і кроком до завершення нинішньої фази війни з Російською Федерацією.

Крім того, партнери проведуть індивідуальні переговори з Україною, щоб запропонувати двосторонні зобов'язання з безпеки для підвищення обороноздатності Києва і стримування російської агресії.

Вас також можуть зацікавити новини: