"Не визнаю грузинське правосуддя": Саакашвілі виступив у суді та звернувся до українців (відео)

Політик назвав свій арешт "найбільшою ганьбою" та "класичною російською комбінацією".

Колишній президент Грузії та голова Виконавчого комітету Нацради реформ України Міхеіл Саакашвілі виступив під час судового засідання у Тбілісі. Під час своєї промови політик наголосив, що "не визнає прокуратуру та грузинське правосуддя".

Відповідну заяву він зробив у понеділок, 29 листопада, під час судового засідання у Тбіліському міському суді.

"Я не визнаю прокуратуру та грузинське правосуддя. Я тут не для того, щоб стати частиною наперед написаної комедії", - сказав Саакашвілі.

Крім того, політик окремо звернувся до українців.

Я хочу проінформувати вас про те, що щодо мене використовували тортури й нелюдську поведінку, але я тримаюся і також навчився цього в Україні. Я дуже вам вдячний!, - зазначив Саакашвілі.

Водночас політик зауважив, що повернувся у Грузію, залишивши високооплачувану та престижну посаду в Україні, через "шалену" любов до своєї країни.

Читайте такожЛікарі визначили у Саакашвілі симптоми психічного розладу"Я відклав усе убік, відмовився - принаймні тимчасово, - і приїхав. Я точно знав, що мене можуть вбити дорогою чи коли я приїду, як Звіада Гамсахурдію. Щоночі мені снилася Грузія - Батумі, Абхазія, стадіон у мене на подвір'ї, і відчуття, що ми все це втрачаємо, ставало дедалі нестерпнішим. Наш народ втрачає свою батьківщину", - зазначив він.

© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
Саакашвілі також назвав свій арешт "найбільшою ганьбою" та "класичною російською комбінацією".

Як повідомляв УНІАН, Міхеілу Саакашвілі дозволили бути присутнім на сьогоднішньому судовому процесі у справі про події 7 листопада 2007 року. Біля будівлі суду мобілізували велику кількість правоохоронців. Відбулися сутички між прихильниками Саакашвілі та силовиками, які застосували проти демонстрантів сльозогінний газ.

Арешт Саакашвілі у Грузії

Як повідомляв УНІАН, Саакашвілі, який є громадянином України, затримали в Грузії 1 жовтня. Він повернувся на батьківщину вперше за вісім років напередодні муніципальних виборів.

У Грузії екс-президента заочно засуджено до 6 років позбавлення волі. Він вважає висунуті проти нього звинувачення політичним переслідуванням, а себе політичним в'язнем. Відразу після затримання він оголосив голодування.

10 листопада в Тбіліському міському суді відбулося засідання суду у справі про перевищення Саакашвілі владних повноважень. Засідання відбулося за відсутності обвинуваченого - влада не дозволила екс-президенту залишити тюремну лікарню, посилаючись на те, що це може спричинити масові заворушення.

19 листопада екс-президент Грузії погодився припинити голодування і перебуває у Горі у військовому госпіталі.