Зеленський дав оцінку реформі оборонного сектору України

За словами президента, Україна ніколи не буде заощаджувати на власній армії та безпеці країни.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що нинішня реформа оборонного сектора України безпрецедентна за масштабом і амбіціями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час урочистостей з нагоди Дня Збройних Сил України. Трансляція заходу велася на сторінці офісу президента в Facebook.

Читайте такожЗеленський заявив, що розвиток ЗСУ вимагає серйозних фінансових інвестицій

"Панове генерали, офіцери, сержанти, солдати, шановні ветерани, дорогі захисники, міцне і боєздатне українське військо - це запорука свободи та незалежності України. І триваюча реформа оборони - безпрецедентна за масштабом і амбіціями", - сказав президент.

Глава держави нагадав, що цього року Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями, що, за його словами, є визнанням досягнень нашої країни.

"Це доказ, що ми рухаємося правильним шляхом. В рамках цього ж руху бюджет на оборону став найбільшим за часи незалежності України", - сказав він і додав, що Україна ніколи не буде заощаджувати на власній армії та безпеці.

Президент зазначив, що мета країни - також постійно нарощувати боєздатність військово-морського флоту та об'єктів військово-морської інфраструктури.

Також він зазначив, що у 2021 році запланована поставка у війська великої кількості озброєння і техніки. "У 2021 році нами заплановано поставки в Збройні Сили України значного обсягу ракет, артилерійських боєприпасів, ракетно-артилерійського і бронетанкового озброєння і техніки, модернізованих літаків, вертольотів, безпілотних авіаційних комплексів, кораблів, катерів", - сказав він.

"Ми будуємо військо, де держава захищає людей, які захищають державу. Військо, яке захистить Україну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі. Заради нашого майбутнього, заради миру в Україні", - додав президент.

День ЗСУ

Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних Сил. Ця дата встановлена згідно з Постановою Верховної Ради № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року. 6 грудня 1991 року Верховна Рада прийняла закони «Про Збройні Сили України» та «Про оборону України».

Привітання Зеленського

6 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та ветеранів з професійним святом - Днем Збройних Сил України.

Зеленський також заявив про те, що розвиток ЗСУ вимагає серйозних фінансових вкладень