Кірбі назвав причину візиту Зеленського до США

Президенти України та США обговорять три теми, які стосуються поточної війни.

Президент США Джо Байден запросив українського колегу Володимира Зеленського до Вашингтона, бо війна в Україні вступила в нову фазу. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі в інтерв'ю CNN.

"Президент дійсно вважає, що в міру наближення зими, коли ми вступаємо... в нову фазу цієї війни, агресії пана Путіна, зараз дуже вдалий час для двох лідерів сісти віч-на-віч і поговорити", - заявив Кірбі.

За його словами, президенти обговорять продовження військової та економічної допомоги з боку США, збереження санкцій проти Росії і питання врегулювання конфлікту.

"Я не сумніваюся, що вони обговорять бачення президента Зеленського про "справедливий мир" і про те, як це виглядає, які його компоненти, і як ми можемо допомогти Україні досягти його", — розповів Кірбі.

Представник Білого дому зазначив, що Кремль "явно не зацікавлений в дипломатії прямо зараз", а, навпаки, має намір "вбивати більше українських мирних жителів".

Візит Зеленського в Вашингтон

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Зеленський не залишав межі країни, а в найперші і найбільш важкі дні залишався в столиці безвиїзно.

Про візит Зеленського до США, який стане його першою закордонною поїздкою після 24 лютого, стало відомо минулої ночі з американських ЗМІ. Пізніше український президент підтвердив, що дійсно їде до Вашингтона. 

Напередодні цієї поїздки глава держави відвідав місто Бахмут - найважчу ділянку фронту - де поспілкувався з бійцями і вручив нагороди.

Вас також можуть зацікавити новини: