Зеленський сьогодні відвідає Вашингтон/ фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 21 грудня, відвідає Вашингтон.

"Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей", - написав Зеленський у Twitter.

Твіт Зеленського / скриншот

Прес-секретар президента Сергій Никифоров у Facebook додав, що Зеленський вирушив у США з передових позицій у Бахмуті. За словами Никифорова, сьогодні у Вашингтоні Зеленський зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, з яким планує обговорити всебічну співпрацю двох країн, зокрема щодо зміцнення стійкості та обороноздатності України, підтримки її суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

Відео дня

Президент України також виступить із промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу США та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Візит Зеленського у США: що відомо

Низка американських ЗМІ повідомила, що у середу, 21 грудня, президент України Володимир Зеленський відвідає Сполучені Штати Америки. 

Раптова поїздка Зеленського до США збігатиметься з наміром адміністрації Байдена відправити новий пакет допомоги в Україну, у який увійдуть зенітні ракетні комплекси Patriot.

За даними The Associated Press, сьогодні Сполучені Штати оголосять про новий пакет допомоги Україні на суму 1,8 мільярда доларів. У новий пакет вперше увійдуть системи ППО Patriot і високоточні керовані бомби для винищувачів.

Вас також можуть зацікавити новини: