Нова глава МЗС Німеччини: Від солідарності з Україною залежить спільне європейське майбутнє

Водночас, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що наразі вивчаються усі можливі варіанти посилення стійкості України.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що від солідарності з Україною залежить спільне європейське майбутнє.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Бербок сказала у Брюсселі на спільній прес-конференції з віце-президентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем.

"Ми також підкреслили нашу спільну солідарність з Україною, оскільки для нас важливо, що ми як європейці відстоюємо цінності і наше спільне європейське майбутнє разом", - наголосила Бербок.

Читайте такожСША погоджують з Німеччиною закриття "труби Путіна" у разі наступу РФ, але мають й запасний варіантОкремо глава МЗС Німеччини наголосила, що Євросоюз повинен зберігати тиск на режим Олександра Лукашенка у Мінську.

Своєю чергою, Боррель сказав, що сьогодні з Бербок обговорив воєнне нарощення Росії на кордонах України.

Високий представник ЄС підтвердив тверду відданість для підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"Ми готові застосувати усі інструменти, які маємо у наявності, і ми вивчаємо способи посилення стійкості українців", - наголосив Боррель.

Позиція нової коаліції Німеччини щодо України

24 листопада Соціал-демократична партія Німеччини (СДПГ), партії "Союз-90"/"зелені" та Вільна демократична партія представили коаліційну угоду.

В угоді зазначається, що новий уряд підтримуватиме рух України до членства в Європейському Союзі. Також Німеччина має намір поглибити енергетичне партнерство з Україною, зокрема у галузях відновлювальних джерел енергії, виробництва водню.

Новим канцлером ФРН стане Олаф Шольц (СДПГ).

Майбутній канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився про існуючі ризики вторгнення Росії до України.

У Шольца поцікавилися, що готовий новий уряд призупинити "Північний потік-2" у відповідь на шантаж Росії наступом на Україну. На що майбутній канцлер відповів без уточнень щодо долі проекту РФ: "Безпека у Європі передбачає дотримання принципів".

Вас також можуть зацікавити новини: