Таким чином, САП не стане наполягати на арешті колишнього урядовця / Фото УНІАН

Прокурори клопотатимуть суд про обрання запобіжного заходу екс-міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вигляді особистого зобов’язання.

Про це пише ТСН.

Читайте такожОмелян поскаржився на НАБУ за оголошену підозру: "черговий сюрприз"

Відео дня

«Омеляну повідомлено про підозру. У зв'язку з цим ми звертаємося до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання», – сказала прокурор.

Таким чином, САП не стане наполягати на арешті колишнього урядовця. Засідання у справі Омеляна проходить сьогодні у Вищому антикорупційному суді.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили екс-міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,4 млн грн.

За даними слідства, екс-міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Один із цих зборів - адміністративний - є дохідною частиною державного бюджету. Тому змінити його розмір могла лише Верховна Рада. В результаті рішення екс-посадовця про зменшення портового (адміністративного) збору призвело до ненадходження до держбюджету в 2018 році 30,4 млн грн.

Йому інкримінують злочин, передбачений ч.2 ст.211 («Видання службовою особою нормативно-правового акта, що зменшує надходження до бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах») Кримінального кодексу України.