Дмитрук призупиняє роботу в партії Разумкова / фото facebook.com/dmytruk.a

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук призупиняє роботу в об'єднанні "Розумна політика" колишнього спікера Дмитра Разумкова.

Про це він написав у середу, 26 січня, на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп нагадав про "інцидент в мерії Одеси".

"Як людина принципова і законослухняна, я очікую чесного і об'єктивного розслідування інциденту. З цією метою я припиняю свою діяльність у міжфракційному об'єднанні"розумна політика". Роблю це для того, щоб не давати приводу нашим політичним опонентам використовувати ситуацію в своїх корисливих цілях", - написав Дмитрук.

Дмитрук заявив, що "боровся з незаконною забудовою","проти земельної мафії, яка намагається привласнити собі ласі шматочки біля моря".

Читайте такожБійка в одеській мерії за долю нардепа Дмитрука: постраждали 10 осіб

"Я розумію, що як депутат повинен був уникати фізичних методів вирішення конфлікту. Але на жаль мені довелося захищати права одеситів єдино доступним способом", - заявив нардеп.

За словами Дмитрука, він "чекатиме рішення правоохоронних органів" і вибачився за свою поведінку.

"Як депутат Верховної Ради буду і далі боротися з свавіллям в Одесі, застосовуючи всі можливості законодавчої, правоохоронної та судової системи. Також хочу вибачитися перед випадковими людьми, які могли постраждати і яким доставили незручності", - уклав Дмитрук.

false

Думка Разумкова щодо скандалу з Дмитруком

Помилкою позафракційного народного депутата України Артема Дмитрука є те, що він "повівся" на провокацію в Одеській міськраді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав журналістам народний депутат України Дмитро Разумков, голова міжфракційного депутатського об’єднання "Розумна політика", в яке увійшов також і Дмитрук.

Разумков зазначив, що Дмитрук вже не перший рік "відстоює інтереси одеситів і бореться із незаконною забудовою, з незаконним виділенням землі". При цьому додав, що земельна комісія Одеської міськради вже не перший раз проводить засідання в закритому режимі.

На думку Разумкова, Дмитрука спровокували на бійку. "Його велика помилка, і він добре це розуміє і сам про це говорить, що він, вибачте за сленг, "повівся" на таку провокацію і була влаштована бійка", - зазначив депутат. Він додав, що така поведінка не підтримується в МФО "Розумна політика", і "Артем про це знає".

Він зазначив, що у зв’язку з цим Дмитрук і призупинив свою участь в МФО "Розумна політика", щоб не створювати проблем для своїх колег.

Разумков не виключив, що може бути депутатське звернення з приводу ситуації із земельним питанням в Одесі.

Нагадаємо, 25 січня в мерії Одеси сталося зіткнення між муніципальною охороною, Артемом Дмитруком та його помічниками, яких не пускали на засідання земельної комісії міськради. За даними поліції, постраждали троє охоронців.

Пізніше стало відомо, що в правоохоронні органи звернувся Дмитрук, який, за його словами, також постраждав.

Відкрито три кримінальні провадження: за фактом хуліганства, за фактом перешкоджання діяльності народного депутата України та у зв'язку із загрозою або насильством щодо державного або громадського діяча.