Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози Зеленському

Звіробій та Федина у жовтні оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому.

Народній депутатці від «Євросолідарності» Софії Федині вручили обвинувальний акт по факту погроз у прямому ефірі президенту Володимиру Зеленському.

Про це йдеться у повідомленні «Європейської солідарності».

«Насправді цей обвинувальний акт є підсумком так званого процесу слідства, після вручення обвинувального акту справа передається безпосередньо до суду», – уточнила Федина.

Читайте такожВенедіктова представила свого першого заступника (фото)

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня.

Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави. Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій. "Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

10 лютого 2020 року Печерський райсуд Києва застосував до Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з необхідністю носити електронний браслет. 10 березня суд застосував до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

8 травня суддя повернула прокурору клопотання про продовження запобіжного заходу Звіробій. Відтоді до Звіробій не застосовується жодного запобіжного заходу. 12 травня ДБР завершило досудове слідство у справі.