Палиця заявив, що в Раді створять ТСК для розслідування дій Порошенка / фото УНІАН

Депутати готують звернення про створення Тимчасової слідчої комісії щодо ймовірної причетності п'ятого президента Петра Порошенка до збройної агресії РФ.

Про це народний депутат від депутатської групи "За майбутнє" Ігор Палиця заявив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1, пише ТСН.

"Над зверненням про створення ТСК ми працювали біля місяця. Працювали не тільки депутати. Ми залучили представників батальйонів добровольчих, які тоді були в тих подіях, щоб вони допомогли нам підготувати чітко, що ми хочемо з'ясувати і яке їхнє бачення. Партія "За майбутнє" буде подавати у вівторок офіційне звернення, підготовлене, підписане про створення тимчасової слідчої комісії", – сказав Палиця.

Відео дня

Читайте також80% кримінальних проваджень проти Порошенка не мають судових перспектив – керівник слідчого відділу ДБР

Зокрема, йтиметься про події у Слов'янську, Дебальцевому та Іловайську.

"Ми будемо вимагати, щоб всі колеги в парламенті, навіть "ЄС", якщо їм немає чого боятися, підписалися під цим, дали своїх представників і щоб ця тимчасова комісія почала відкрито працювати. Якщо український народ не взнає правди, починаючи з Криму, і закінчуючи тим, що зараз відбувається, і хто сказав міністру закордонних справ нашому, потім командувачу Військо-морським флотом, іншим представникам почати лякати український народ, що завтра нападе Росія, не буде без правди миру в цій країні. Тому ми будемо вимагати і у вівторок ми реєструємо створення цієї тимчасової слідчої комісії", – додав нардеп.

Як повідомляв УНІАН, нардеп Андрій Деркач опублікував записи розмови екс-президента Петра Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним, які мали місце 30 квітня 2015 року – через два місяці після трагедії в Дебальцевому. На записах чутно, що люди з голосами, схожими на голоси Порошенка та Путіна, цілком мирно ведуть бесіду про Мінський процес і обмінюються жартами. Вони обговорювали миротворців та економічні проблеми Донбасу.