Оксана Маркарова / фото УНІАН

Мета розповсюдження меседжів про те, що США нібито можуть погодитися на сценарій "фінляндизації" України - посіяти паніку. 

Таку думку посол України у США Оксана Маркарова озвучила в інтерв’ю виданню LB.ua.

Читайте такожБайден підписав оборонний бюджет США: скільки отримає Україна

"Ми не чули жодного меседжу від нашого стратегічного партнера, Сполучених Штатів, щодо якихось компромісів із РФ", -  наголосила Маркарова. 

Відео дня

"І це ж не просто слова – у нас за останні пів року є відповідні підписані документи зі США, де закріплена підтримка України, розвиток її оборонної та економічної спроможностей", - додала посол. 

Маркарова переконана, що мета експертів, що розповсюджують чутки про те, що США можуть погодитися на сценарій "фінляндизації" України - "поширити паніку серед українців". 

Раніше Олексій Арестович заявляв, що послаблення України, її фінляндизація - мета Росії. 

"Цей процес називається у політтехнології "фінляндизація". Тобто зробити з неї залежну країну зі слабкою армією, яка відмовилася б від протистояння, в найкращому варіанті – дала гарантії не вступу до ЄС і НАТО. А оскільки напряму це зробити важкувато, то треба повернути ці так звані "республіки" до складу України, дати їм можливість впливати на внутрішню політику, а через неї – на зовнішню. Тому що головна мета Росії на короткостроковому етапі – створення умов для неможливості вступу України до ЄС і до НАТО. Вони її наполегливо проводять", - казав він.

Вас також можуть зацікавити новини: