Ілюстрація / REUTERS

Війна на Донбасі для Росії – це спосіб вирішувати свої питання з коаліційним Заходом, і вона не збирається її припиняти.

Читайте такожПереговори у Мінську відновлять, представником України знову стане Кучма (відео)

Як сказав в коментарі «Апострофу» військовий експерт Олексій Арестович, Росія хоче послабити Україну. «Цей процес називається у політтехнології "фінляндизація". Тобто зробити з неї залежну країну зі слабкою армією, яка відмовилася б від протистояння, в найкращому варіанті – дала гарантії не вступу до ЄС і НАТО. А оскільки напряму це зробити важкувато, то треба повернути ці так звані "республіки" до складу України, дати їм можливість впливати на внутрішню політику, а через неї – на зовнішню. Тому що головна мета Росії на короткостроковому етапі – створення умов для неможливості вступу України до ЄС і до НАТО. Вони її наполегливо проводять», – пояснив експерт.

Відео дня

На його думку, деякі українські політики «грають під цю дудку», але навіть вони «через рік-півтора зрозуміють, що з Росією неможливо домовитися». «А якщо вони спробують домовитися за рахунок поступок, їх просто знесуть люди, які воювали у цій війні та постраждали від неї», – впевнений Арестович.