За словами президента, якби не виклики щодо загрози війни та економічних проблем, то питання боротьби з олігархами було б на першому місці / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пояснив, яким пріоритетом для нього є боротьба з олігархами.

Як передає кореспондент УНІАН, на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ він зазначив, що це є третім пріоритетом після "ескалації, економіки".

За словами Зеленського, олігархи з’явилися в історії пострадянського життя після того, як "Радянський Союз пішов" і країни окрім незалежності отримали й олігархат.

Відео дня

"Ми активно боремося з цим процесом в Україні. В нас є непогані результати", - наголосив президент.

Він зазначив, що, якби не сьогоднішні виклики щодо загрози війни з Росією, економічних проблем, то питання боротьби було б на першому місці.

"Це був би пріоритет номер один. А зараз це пріоритет номер три після ескалації, економіки", - сказав глава держави.

Зеленський нагадав, що в Україні ухвалено закон, спрямований на боротьбу з олігархами. Він також сказав, що коли "ми позбавимось свої олігархів, можемо поділитися своїм досвідом з іншими державами".

Читайте такожЗустріч Зеленського із західними ЗМІ - онлайн-трансляціяЯк повідомляв УНІАН, 5 листопада 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про олігархів.

Рада нацбезпеки та оборони за зверненням Кабміну, Служби безпеки, Нацбанку, члена РНБО чи Антимонопольного комітету визначатиме, є людина олігархом чи ні.

Згідно із законом, олігархом вважається людина, яка одночасно відповідає мінімум трьом критеріям, а саме:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на ЗМІ;
  • є кінцевим бенефіціарним власником підприємства чи компанії-монополіста на ринку та упродовж року утримує або посилює своє становище;
  • володіє активами та суб’єктами господарювання, загальна вартість яких перевищує 2 млрд 270 млн грн.

Вас також можуть зацікавити новини: