Проти Рябошапки відкрили кримінальну справу / фото УНІАН

САП внесла відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань щодо колишнього генерального прокурора України Руслана Рябошапки.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Було рішення Вищого антикорупційного суду, яке ми виконали, і ми внесли відомості в ЄРДР за попередньою кваліфікацією ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ст. 368 ч. 4 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)", - сказали в САП.

Відео дня

Також в прокуратурі уточнили, що досудове розслідування буде проводити Національне антикорупційне бюро.

Читайте також"Справи рухаються": Венедіктова не виключила вручення підозри Порошенку найближчим часом

У коментарі LB.ua Рябошапка зазначив, що йому стало відомо про відкриття провадження кілька днів тому.

"Мені відомо стільки, скільки і вам. Що було судове рішення і САП зобов'язали відкрити провадження. Спочатку вони (САП, - ред.) відмовилися, а потім через суд зобов'язали. Це - типова процедура", - зазначив він.

Рябошапка також сказав, що не бачив заяви колишнього прокурора Генпрокуратури, за заявою якого відкрили провадження. На запитання, де зараз перебуває ексгенпрокурор, він сказав, що не в Україні, а зі своєю сім'єю в Страсбурзі (Франція).

Як повідомляв УНІАН, 5 березня Верховна Рада прийняла постанову про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці (№3154), що стало наслідком його відставки з посади.