REUTERS

Верховна Рада ухвалила постанову про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці (№3154).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 263 народних депутатів із 376, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте також"Один з найефективніших": українці збирають підписи за повернення Дубілета в уряд

Від "Слуги народу" це рішення підтримали 179 депутатів, від "Опозиційної платформи - За життя" - 36, від "Європейської солідарності", "Батьківщини" та "Голосу" рішення не підтримав жоден депутат, від групи "За майбутнє" рішення підтримали 15 парламентаріїв, від групи "Довіра" - 16, позафракційних - 17.

Проти висловлення Рябошапці недовіри проголосували 18 депутатів, 73 утримались, а 22 - не голосували.

Постановою передбачається висловлення недовіри Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади.

У постанові, зокрема, зазначається, що, враховуючи "важливість та терміновість встановлення справедливості за ключовим запитом суспільства, існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді".

"Нерозслідування, гальмування розслідування найбільш резонансних кримінальних проваджень свідчить про небажання, неможливість або неспроможність генерального прокурора забезпечити виконання завдань, поставлених законом перед Офісом прокурора, зокрема, й перед прокуратурою в цілому", - йдеться у постанові.

Документ набирає чинності з моменту ухвалення.