Путін пояснив присутність російських військ біля кордонів України

Президент РФ згадав навчання НАТО біля російських кордонів.

Президент Росії Володимир Путін пояснив, стягування військ РФ до українських кордонів військовими навчаннями на своїй території.

Про це він заявив в інтерв'ю NBC.

За словами Путіна, НАТО регулярно проводить військові навчання біля кордону з Росією. Для прикладу він навів навчання на Алясці, які, за його словами, проходили недалеко від російської території.

«Уявіть, якби ми направили наші війська в безпосередню близькість від ваших кордонів. Що б ви відповіли?» – сказав президент РФ.

Як заявляв днями президент України Володимир Зеленський, повне відведення російських військ від кордонів не відбулося, і рівень військової загрози залишається високим.

Ситуація на кордонах України

Читайте такожЗеленський подякував лідерам G7 за підтримку УкраїниУ березні РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула в окупований Крим і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку, штурмовики Су-25смз, кораблі Каспійської військової флотилії.

22 квітня в окупованому Криму Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити «раптову перевірку» російських військ в Західному і Південному військових округах РФ біля кордонів України, оскільки «всі поставлені цілі досягнуті».

6 травня президент Володимир Зеленський зазначив, що з десятків тисяч військових, яких РФ розмістила на кордонах і тимчасово окупованих територіях України, вона відвела всього 3,5 тис.з окупованого Криму.

13 травня в Місії США при ОБСЄ заявили про перекидання Росією важких видів озброєння в окупований Крим. Серед іншого, мова йде про танки, міномети калібру 120 мм, гаубиці калібру 122 мм і бронетехніку.

19 травня головнокомандувач збройними силами, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що спільні стратегічні навчання збройних сил Росії та Білорусі «Захід - 2021», які заплановані на вересень цього року, становлять потенційну загрозу для України.