Путін вибачився перед прем'єром Ізраїлю за заяву Лаврова про "єврейське походження" Гітлера

Телефонний дзвінок російського диктатора та очільника ізраїльського уряду відбувся на тлі дипломатичного скандалу.

Російський диктатор Володимир Путін вибачився перед прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом за скандальні заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про "єврейську кров" Гітлера та звинувачення євреїв в антисемітизм.

Про це пише The Jerusalem Post.

Путін перепросив за скандальні закиди Лаврова під час телефонної розмови з Беннетом. Вона відбулася на тлі дипломатичної кризи, спровокованої діями очільника МЗС країни-агресора.

У канцелярії Беннета та прес-службі Кремля зазначили, що сторони наголосили "особливе значення" 9 травня, коли Росія та Ізраїль відзначають перемогу Європи та Росії над нацистською Німеччиною.

"Президент Росії нагадав, що з 6 мільйонів євреїв, закатованих у гетто та концтаборах, знищених нацистами під час каральних операцій, 40% були громадянами СРСР, і попросив передати побажання здоров'я та добробуту ветеранам, які проживають в Ізраїлі. Нафталі Беннет, зі свого боку, відзначив вирішальний внесок Червоної Армії у перемогу над нацизмом", – йдеться у повідомленні Кремля.

"Прем'єр-міністр прийняв вибачення президента Путіна за висловлювання Лаврова і подякував йому за роз'яснення свого ставлення до єврейського народу і пам'яті про Голокост", – заявили в канцелярії прем'єр-міністра.

Скандал з Лавровим

В інтерв'ю італійській телекомпанії Лавров порівняв президента України Володимира Зеленського з Гітлером. Міністр заявив, що у Адольфа Гітлера була "єврейська кров", а найпалкіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль обурився таким заявами.

Ізраїль обурений такими заявами.

В Україні заяву Лаврова назвали "печерним антисемітизмом", а в Німеччині представник уряду ФРН Штеффен Хебестрейт слова глави МЗС РФ назвав "абсурдом". Він зазначив, що більше коментарів ця нісенітниця не потребує.

МЗС Росії не зупинився на цьому і після скандалу з Лавровим вирішив продовжити серію звинувачень ізраїльського уряду, який підтримав боротьбу України за незалежність. Слова глави МЗС Ізраїлю Яїра Лапіда, який обурився порівняннями Лаврова євреїв, Зеленського і Гітлера, в Москві назвали "антиісторичними".

Вас також можуть зацікавити новини: