Рада достроково припинила повноваження нардепа від "ЄС" Забродського

Його планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата Михайла Забродського із фракції "Європейська солідарність".

Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram. Він зазначив, що це рішення підтримало 307 народних депутатів

"Генерал-лейтенант повертається на військову службу – його планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Це була честь працювати разом з такою людиною в парламенті. Впевнений, що досвід генерала Забродського дозволить нашому війську примножити успіхи", - написав Гончаренко.

Забродський йде з Ради: що відомо

17 березня у Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата Михайла Забродського.

В ньому передбачено припинити достроково повноваження Забродського, обраного за списком партії "Європейська солідарність", у зв'язку з поданою ним заявою.

В заяві, яка датована 10 березня, Забродський не вказав причину складення депутатських повноважень.

Народний депутат України Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") повідомив у Telegram, що генерал Забродський "вже давно допомагає Генеральному штабу і особисто головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному".

Довідка УНІАН. Під час Антитерористичної операції на сході України в 2014 році 95-та аеромобільна бригада під командуванням Забродського виконувала завдання з блокування міст Слов'янськ та Краматорськ, захопила та утримувала важливий опорний пункт - гору Карачун.

В березні 2015 року був він призначений командувачем Високомобільних десантних військ України.

В листопаді 2017 року тодішній президент України Петро Порошенко призначив Забродського новим командувачем сил Антитерористичної операції (АТО).

Вас також можуть зацікавити новини: