"Можу звільнитися й сам": Резніков прокоментував чутки про свою відставку

Міністр окремо підкреслив, що лише президент вирішує питання відставки голови МОУ.

Міністр оборони Олексій Резніков відреагував на чутки про те, що президент Зеленський планує змінити голову МОУ.

В інтерв’ю "24 каналу" Резніков повідомив, що він "може і сам звільнитися".

"Коли ми з президентом в серпні 2021 року обговорювали його пропозицію (щодо посади – ред.), він знав, що це не було моєю мрією. Ми одразу обговорили, що це – тимчасова історія для мене. Я не є людиною, яка хоче бути чиновником все своє життя. В мене немає політичних амбіцій. Він знає про мої плани - бажання читати лекції і займатись приватною практикою", - сказав Резніков.

Міністр окремо підкреслив, що лише президент вирішує питання відставки голови МОУ. Водночас Резніков припустив, що може звільнитись і за власним бажанням, якщо "уже не буде сил та почуття гумору сміятись над людьми, які хочуть його відставки".

Відставка Резнікова з посади міністра оборони

У січні цього року на тлі корупційних скандалів у Міноборони свої посади втратили заступник Резнікова В'ячеслав Шаповалов, а також директор одного з департаментів Богдан Хмельницький.

Після цього скандалу до звільнення був близький і сам Резніков. Зокрема голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначав, що Резнікова замінить на посаді голови МОУ Кирило Буданов. Втім, ротації не відбулося і Резніков зберіг свій портфель.

У серпні знову почали ширитися чутки про звільнення Резнікова і навіть нардеп повідомляв, що чинного очільника Міноборони можуть відправити послом у Велику Британію.

Вас також можуть зацікавити новини: