Депутат Гончаренко повідомив, що Резнікова можуть призначити послом у Британії / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Міністерстві закордонних справ України відреагували на твердження народного депутата від фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка про можливе призначення міністра оборони Олексія Резнікова послом України у Великій Британії на місце звільненого Вадима Пристайка. Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у коментарі кореспонденту УНІАН.

Зокрема, речник прокоментував твердження нардепа Гончаренка про те, що в Офісі президента розмірковують над призначенням міністра оборони України Олексія Резнікова на посаду посла України у Великій Британії.

Як відзначив Ніколенко, рішення про призначення послів України ухвалює Президент України Володимир Зеленський за підсумками обговорення із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Відео дня

"Розгляд відповідних кандидатур нині триває. Водночас закликаємо українських народних депутатів, зокрема Олексія Гончаренка, не займатися кадровими призначенями в сфері зовнішньої політики, оскільки ця тематика не відноситься до їхньої фахової компетенції", - наголосив Ніколенко.

Сьогодні, 1 серпня, депутат Гончаренко у Telegram повідомив, що Резнікова можуть призначити послом у Британії.

"В ОП вже давно думають зняти Резнікова з поста очільника Міноборони. Ще після яєць по 17 грн були активні намагання зняти Резнікова і поставити замість нього Буданова. Натомість Резніков і сам не проти піти з посади міністра. Він дуже хотів перейти в Міністерство юстиції. Але після звільнення Пристайка з посади посла в ОП вирішили, по своїй новій традиції, відправити послом не професійного дипломата, а міністра", - стверджує Гончаренко.

Як зауважив депутат, в ОП вже дізнавались, як Резнікова сприймуть у Британії. "І отримали схвальну відповідь", - додав депутат.

Звільнення Пристайка з посади посла у Великобританії

21 липня президент України Володимир Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла України у Великобританії. Кілька днів тому Пристайко назвав "нездоровим сарказмом" слова президента про те, що він може дякувати за військову допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку.

Вас також можуть зацікавити новини: