Родичі екс-заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка мають паспорти РФ - СБУ

Семочко і досі намагається поновитися на службу в СЗР.

У Службі безпеки України підтвердили, що дружина та родичі колишнього заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають російське громадянство. Чиновник, який раніше заперечував цей факт, і досі намагається поновитися на посаді.

Журналістам Bihus.Info вдалося отримати відповідь СБУ на депутатське звернення щодо цього питання. Там йшлося про наявні в родичів Семочка чинні російські паспорти.

Як зазначається у відповіді на депутатська звернення, паспорти РФ мають дружина Семочка Тетяна Лисенко, її син від попереднього шлюбу Станіслав Лисенко, її дочка від першого шлюбу Анастасія Котон та чоловік Анастасії Володимир Котон. У відповіді також вказали номери російських паспортів цих людей та їхні індивідуальні податкові номери.

У Bihus.Info нагадали, що Семочко і досі намагається поновитися на службу в СЗР, звідки його звільнили через суд. У січні 2023 його справу було прийнято до розгляду Великою палатою Верховного суду. Проте дата розгляду поки невідома. 

Справа Семочка

У 2018 році вийшло розслідування журналістів про те, що Сергій Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн. Крім того повідомлялося, що члени його родини мали бізнес в Криму та російські паспорти, а під час його роботи у Службі зовнішьої розвідки вимагали хабарі від фармацевтичних компаній. Пізніше НАБУ відкрила провадження і почала власне розслідування.

Після виходу розслідування Семочко дав інтервʼю, де заявив, що в його дружини є тільки український паспорт. Він також подав на журналістів до суду. 

12 квітня 2019 року Петро Порошенко звільнив Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України. Проте Семочко пішов до суду. В 2021 році Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду скасував указ президента про звільнення Семочка з посади.

Пізніше ОАСК визнав незаконним звільнення Семочка з військової служби та з посади заступника голови СЗР.

Вас також можуть зацікавити новини: