Росія залишить свої війська біля кордону України: у Путіна назвали причину

Прес-секретар Володимира Путіна заявив, що РФ нікому не загрожує військовою операцією, але "буде змушена вжити контрзаходів".

Росія вважає за необхідне залишити свої війська біля кордону українці, оскільки більше не може миритися з "вторгненням" НАТО в країну.

Таку заяву зробив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю американському телеканалу CNN, передає ria.ru.

"Ми спостерігаємо поступове вторгнення НАТО на територію України зі своєю інфраструктурою, своїми інструкторами, запасами оборонного та наступального озброєння, навчанням українських військових і тому подібного, – заявив він. – І це було головною причиною, через яку президент Путін сказав: "Хлопці, для нас це реальна загроза". І це реальна загроза стабільності та безпеки в Європі та європейській архітектурі безпеки".

За словами Пєскова, такий розвиток подій підвів відносини Москви та Альянсу до "червоної межі", і Росія "не може більше терпіти".

Він додав, що РФ нікому не загрожує військовою операцією, але "буде змушена вжити контрзаходів" у разі подальшого розширення НАТО.

Читайте такожПутін пояснив присутність російських військ біля кордонів УкраїниПереговори РФ-НАТО щодо України

У Брюсселі 12 січня на засіданні Ради НАТО-Росія обговорювалися питання безпеки в Європі. Після засідання країни-члени НАТО закликали РФ негайно зменшити напругу біля України та утриматися від агресивного розміщення військ, а також закликали РФ вивести війська з України, в тому числі з Криму.

Крім того, країни-члени НАТО на зустрічі з РФ підтвердили політику "відкритих дверей" щодо прийняття нових членів. Також всі країни-члени заявили, що не відмовляться від розміщення військ на східних рубежах Альянсу.

Пізніше генсек НАТО Йенса Столтенберга заявив, що Північноатлантичний альянс вже прийняв рішення про членство України та Грузії, і Російська Федерація не має права втручатися в це питання.

Вас також можуть зацікавити новини: