Путін хоче командувати в Україні, вважає Гудков / Фото: REUTERS

Екс-депутат Держдуми РФ і опозиціонер Дмитро Гудков заявив, що президент Росії Володимир Путін хоче приєднати нові території, а не"об'єднати братні народи".

Так Гудков в ефірі каналу "Україна 24" прокоментував статтю Путіна про українців і росіян.

"Чесно кажучи, нічого нового для себе я у цій статті не побачив. Зрозуміло, що він підтасував історичні факти, але це все політична мова минулого століття - "Росія і Україна єдиний народ" і так далі. Насправді все, що я побачив у цій статті - це те, що він хоче командувати в Україні", - заявив Гудков.

Відео дня

За його словами, "в будь-якій країні йде боротьба між архаїкою і прогресом", а Путін "абсолютно очевидно представляє сили архаїки".

Читайте такожЗеленський іронічно прокоментував статтю Путіна про "єдність росіян та українців"

"Тому насправді він не бажає об'єднання ніяких народів, він хоче просто нових територій, тому що він живе ще в минулому столітті, де є метрополії і колонії... Що значить єдиний народ? Навіть російський народ - який він єдиний? Ми з Путіним абсолютно не єдині, ми з ним опоненти. Я вважаю, що Путін не тільки не турбується про об'єднання двох народів, він взагалі не ставить російський народ до уваги", - заявив політик з РФ.

Як повідомляв УНІАН, Путін написав статтю "про історичну єдність росіян і українців". У ній він намагається обґрунтувати свою думку про те, що народи "об'єднує" мову і православна віра.

Також Путін вважає, що українська влада вирішила обґрунтувати незалежність України через "заперечення її минулого". Президент РФ звинувачує Україну в "насильницькій асиміляції" росіян.

Крім того, Путін звинувачує країни Заходу у створенні проекту "анти-Росія" для розриву відносин України і РФ.

На думку Путіна, сучасна Україна - це "дітище радянської епохи".