Санду підтвердила, що її візит в Україну стане першою закордонною поїздкою на посту президента

Глава МЗС України передав новобраному президенту Молдови запрошення від українського колеги Володимира Зеленського відвідати Київ.

Новобраний президент Молдови Майя Санду підтвердила, що її візит в Україну у січні 2021 року стане першою закордонною поїздкою на посту глави держави.

Про це йдеться у заяві МЗС України за підсумками робочого візиту міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Молдови.

Читайте такожЗеленський запросив в Україну новообраного президента Молдови Санду – МЗС

Зокрема, Кулеба привітав Майю Санду з переконливою перемогою на президентських виборах і передав їй запрошення від імені президента Володимира Зеленського відвідати Україну. Санду прийняла запрошення і зауважила, що візит до України буде її першою закордонною поїздкою на посту президента.

«Україна вітає успішне проведення вільних і демократичних президентських виборів у Молдові, які чітко підтвердили європейський вибір молдовського народу. Ми готові відкрити якісно нову сторінку в українсько-молдовських відносинах», - заявив Кулеба.

Глава МЗС висловив вдячність Санду за її чітку і послідовну позицію у засудженні російської агресії та окупації РФ українського Криму, а також у підтримці територіальної цілісності України.

Міністр також запропонував новообраному президенту Молдови взяти участь у діяльності ініційованої Україною Кримської платформи.

«Зі свого боку, ми і надалі підтримуватимемо територіальну цілісність Молдови в процесі придністровського врегулювання і спільно наполягатимемо на виведенні російських військ з регіону Придністров’я», - наголосив міністр.

Вас також можуть зацікавити такі новини: