Голосування у парламенті за покарання Мар’яни Безуглої "зарубали", повідомив народний обранець / колаж з фото УНІАН

Питання про позбавлення народного депутата Мар’яни Безуглої посади заступниці у комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки так і не було винесене на розгляд парламенту.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк, відповідний проект постанови з голосу намагалися поставити в порядок денний парламенту. "Вимагали поставити в порядок денний колеги Кривошеєв ("СН"), Геращенко та Герасимов ("ЄС"), Разумков (позафракційний), Кабаченко ("Батьківщина") та Устінова ("Голос"). Але проти виступив Арахамія ("СН"). І так і не поставили. Бояться, що є голоси", - написав він.

Згодом Железняк повідомив, що "вже блокується трибуна, щоб поставити постанову щодо Безуглої". А ще буквально за декілька хвилин написав, що "в результаті закрили засідання, щоб не виносити постанову по Марʼяні".

Відео дня

"Там купа важливих питань в порядку денному було, але…. Операція "Врятувати рядового Раяна" переноситься на наступне засідання", - зазначив депутат.

У центрі уваги Мар’яна Безугла - новини, які варто прочитати

Безугла відома своїми заявами "проти" головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Зокрема, у листопаді стало відомо, що депутат вимагає його відставки. Як заявила Безугла, Залужний має піти з посади через відсутність плану "задуму на 2024 рік".

5 січня Комітет ВР з нацбезпеки ухвалив рішення про відкликання Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань нацбезпеки. Сама депутат нагадала членам комітету, що таке рішення має ухвалюватися Верховною Радою.

8 січня комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР розглянув проект постанови про відкликання Безуглої з посади. Железняк зазначив, що регламентним комітетом, який є профільним по цьому проекту постанови, "рішення прийнято одноголосно".

9 січня Железняк повідомив, що питання про звільнення Безуглої з посади заступниці голови комітету в порядку денному парламенту на поточний пленарний тиждень немає. Водночас, додав він, дві зміни у розподілі депутатів по комітетах в порядку денному є, а "саме цієї постанови не бачу". "Зникла?", - додав Железняк.

Вас також можуть зацікавити новини: