ДБР завершило досудове слідство у справі Федини та Звіробій за фактом погроз президенту - депутат

Державне бюро розслідувань завершило досудове слідство у справі народного депутата від партії "Європейська солідарність" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій (Олени Біленької) за фактом погроз на адресу президента.

Про це Федина повідомила у Facebook.

"Суд не продовжив запобіжний захід, оскільки терміни минули. ДБР дало папір, що досудове слідство завершено і достатньо доказів для обвинувального акту і передачі справи в суд", - написала вона.

Відео дня

Федина також зазначила, що слідчий ДБР анонсував клопотання про новий запобіжний захід для неї.

Читайте такожНаразі до Звіробій не застосовується жодного запобіжного заходу – адвокат

Депутат також додала, що за законодавством судовий розгляд по суті має відбутися у Львові.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій. "Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

10 лютого 2020 року Печерський райсуд Києва застосував до Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з необхідністю носити електронний браслет.

10 березня суд застосував до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

8 травня суддя повернула прокурору клопотання про продовження запобіжного заходу Звіробій. Відтоді до Звіробій не застосовується жодного запобіжного заходу.