Запобіжний захід щодо Федини діятиме до 12 квітня / фото УНІАН

Суд обрав народному депутату від партії "Європейська солідарність" Софії Федині, яка є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова.

Читайте також"Нехай кваліфікують як канібалізм": Звіробій пообіцяла "виїсти мозок Зеленському"

Відео дня

Таким чином суд частково задовольнив клопотання слідчого ДБР.

Згідно з рішенням судді, на Федину покладені обов'язки прибувати на допити за першим запитом слідчого, прокурора або суду, не відлучатися за межі столиці та Київської області без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

При цьому суд не задовольнив прохання слідчого зобов’язати Федину здати паспорти для виїзду за кордон.

Запобіжний захід діє до 12 квітня.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

6 лютого Марусі Звіробій під час допиту у ДБР вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента.

12 лютого повідомлення про підозру вручили Федині.

10 лютого 2020 року суд застосував до Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання із необхідністю носити електронний браслет.