Проти Венедіктової відкрили справу за рішенням суду / фото УНІАН

Керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що кримінальні справи, що реєструються за рішенням суду, часто є "абсолютно порожніми". Таким чином він прокоментував перспективи доведення до суду провадження щодо недекларування майна генпрокурором Іриною Венедіктовою.

Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському".

На запитання журналіста про те, чи є майбутнє у справ, які зареєстрували за такою процедурою, а прокурор чи детектив не вбачав для цього підстав, Ситник відповів:

Відео дня

Читайте такожПроти екс-генпрокурора Рябошапки відкрили кримінальну справу

"Не можна сказати так відразу (що такі справи є безперспективними - ред.), але взагалі сама система реєстрації проваджень вона дуже багато дискусій викликає. Є такий елемент зловживання правом на звернення до правоохоронних органів, коли пишуть заяви абсолютно порожні, беззмістовні", - сказав очільник НАБУ.

На уточнення журналіста про те, чи є заява "порожньою", якщо детектив відмовляється реєструвати кримінальне провадження, Ситник сказав: "Виходячи з того, що у нас є повноваження на аналітичну обробку цих заяв, ми робимо первинний аналіз, тому що іноді ми бачимо, що ця заява абсолютно пуста і подача цієї заяви, це спроби певного політичного піару".

Читайте такожСуд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Венедіктової

Водночас він додав, що є невеликий відсоток справ, зареєстрованих на вимогу суду, які закінчилися підозрами та скеруваннями до суду.

Як повідомляв УНІАН, раніше НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Венедіктової, яке стосується недекларування майна. Мова про годинник вартістю понад 10 тисяч доларів, якого немає в декларації.

Згодом з'явилася реакція генпрокурора на відкриття справи.