У Верховному Суді розповіли, скількох суддів минулого року покарали за дисциплінарні порушення

Якщо зважати, що загальна кількість суддів менше ніж шість тисяч, то це дуже висока цифра, зазначив заступник голови ВС.

У 2019 році Вища рада правосуддя покарала 66 суддів за дисциплінарні порушення. Більшу частину з них звільнили.

Читайте такожМін’юст почав продавати подарункові сертифікати на платні камери в СІЗО

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів заступник голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов, коментуючи питання щодо думок про «кругову поруку» серед своїх колег.

«У 2019 році за дисциплінарні порушення (порушення прав громадян, неналежну поведінку в громадських місцях, що не узгоджується з посадою судді) Вища рада правосуддя покарала 66 суддів, більшу частину з яких звільнили. Тобто щомісяця 5 – 6 суддів. Якщо зважати, що загальна кількість суддів менше ніж шість тисяч, то це дуже висока цифра», - зазначив суддя.

«А чому про неї не відомо загалу? – Бо це відбувається без крові, сексу чи грошей (що може зацікавити). Просто це послідовна щоденна робота», - підсумував Львов.

Заступник голови ВС також розповів, що на сьогодні в Україні майже 70 судів першої ланки не можуть працювати через відсутність суддів, а на обласному рівні не вистачає близько 40 відсотків суддів.