Відсьогодні Мін’юст пропонує нову послугу - подарункові сертифікати на платні камери в СІЗО / фото УНІАН

Відсьогодні Міністерство юстиції України пропонує нову послугу - подарункові сертифікати на користування послугами платних камер в українських слідчих ізоляторах.

Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Вас запросили на день народження чиновника, судді або політика? Може навпаки, забули запросити? Все ще роздумуєте над подарунком? Ми знаємо вихід! Відсьогодні Мін’юст пропонує нову послугу - ми пропонуємо подарункові сертифікати на користування послугами платних камер в українських слідчих ізоляторах!", - написав міністр.

Відео дня

При цьому він зазначив, що подарунковий сертифікат, в разі якщо знайомого візьмуть під варту, дозволить йому потрапити у камеру з поліпшеними умовами утримання. Малюська також розписує як можна придбати сертифікат з комп’ютера або смартфона.

Малюська наголосив, що сертифікат діє лише протягом 6 місяців після придбання.

На сайті Міністерства юстиції України з посиланням на міністра повідомляється, що будь-яка особа, взята під варту, має право надати адміністрації СІЗО підтвердження оплати «Послуги наперед» та скористатися відповідною платною послугою протягом шести місяців з дня здійснення відповідного платежу. Оплату послуги можна здійснювати знеособлено та не вказуючи конкретний час перебування під вартою.

"Пам’ятайте, послуга діє протягом 6 місяців. Якщо протягом вказаного строку особа не буде взята під варту та не потрапить у СІЗО, кошти за невикористані дні будуть зараховані до спеціального фонду державного бюджету СІЗО у якості благодійної допомоги", - наголосив міністр.

Читайте такожМалюська показав платну камеру СІЗО в Житомирі (фото)

Він зазначив, що послугою можна скористатися у 19 установах виконання покарань, в яких запущено експериментальних проект щодо надання платних послуг. Це держустанови "Київський слідчий ізолятор", "Львівський слідчий ізолятор", "Чернігівський слідчий ізолятор", "Запорізький СІЗО", "Вільнянська установа виконання покарань (№11)", "Дніпровська установа виконання покарань (№4)", Харківський, Полтавський, Сумський та Старобільський СІЗО, "Житомирська установа виконання покарань (№8)", Хмельницький та Чернівецький СІЗО, а також Вінницька установа виконання покарань (№1), "Рівненський слідчий ізолятор", "Луцький слідчий ізолятор", "Чортківська установа виконання покарань (№26)", "Закарпатська установа виконання покарань (№9)" та "Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)".

Заяву про надання "Послуги наперед" можна подавати як письмово, так і в електронній формі через автоматизовану систему "Онлайн будинок юстиції". У заяві потрібно вказати: місце надання послуги (найменування слідчого ізолятора); календарний період (доба, тиждень, місяць), за який планується сплатити кошти за користування платною камерою; згоду платника щодо зарахування коштів за невикористані дні до спеціального фонду державного бюджету СІЗО як благодійної допомоги.

Після здійснення оплати платнику надійде підтвердження з ідентифікатором платежу (цифровим або QR-кодом). При цьому, у разі відсутності вільних місць у камерах з поліпшеними побутовими умовами при прибутті до СІЗО особи, взятої під варту, щодо якої замовлено «Послугу наперед», адміністрація СІЗО повертає кошти на безготівковий рахунок платника, з якого був здійснений платіж або безготівковий рахунок, вказаний особою, взятою під варту.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр юстиції України Денис Малюська розповів, що за рахунок коштів, отриманих від ув’язнених за перебування у камерах СІЗО з поліпшеними умовами, було проведено ремонтні роботи у звичайних камерах.