Україна і Туреччина підписали угоду про ЗВТ / фото ua.depositphotos.com

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш підписали угоду про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною між урядами обох країн.

Як передає кореспондент УНІАН, це сталося в рамках сьогоднішнього візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до Києва.

Вчора Кабінет міністрів схвалив проект угоди про вільну торгівлю між урядом України та урядом Турецької Республіки.

Відео дня

Основа угоди – це обнулення Туреччиною мит на 10 тис. 137 товарних позицій, це 95% від загальної кількості товарів. Крім того, ще на 1348 товарних позицій будуть діяти тарифні квоти або зменшені мита. На сьогодні Україна ввозить до Туреччини лише десяту частину цих товарів.

Президент Володимир Зеленський вже прокоментував підписання цієї угоди.

"Я вітаю всіх з цим важливим кроком. Дякую нашим командам, які вели ці перемовини. Ми пройшли довгий, важкий шлях, щоб відкрити нові горизонти нашої співпраці. Це – нові можливості бізнесу. Це – нові ринки, нові здобутки, нові прибутки, нові робочі місця, інвестиції, зростання ВВП наших держав і добробуту наших народів", - сказав він.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган зазначив, що минулого року торговельний баланс двох країн продемонстрував зростання у 60%.

"Вірю, що договір ЗВТ дозволить довести показники до 10 млрд доларів щороку. Ми пишаємося тим, що турецькі компанії виконують в Україні інфраструктурні проекти"

Читайте такожУкраїна згодна на перенесення переговорів по Донбасу з Мінська до Стамбула - РезніковНагадаємо, що сьогодні у Києві проходить зустріч президента України Володимира Зеленського та глави Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Турецький лідер уточнив, що прибув до української столиці на запрошення Зеленського для участі у десятому засіданні Стратегічної ради високого рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: