В українському МЗС хочуть "зіпсувати життя" Поклонській, у Держдумі відповіли

оновлено

Кулеба допускає, що вона може мати український паспорт.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував інформацію про те, що нелегітимного депутата Держдуми РФ і екс-"прокурора Криму" Наталію Поклонську відправлять в Африку працювати послом в Кабо-Верде.

В ефірі телеканалу "Україна 24" глава МЗС зазначив, що чув про це на рівні припущень.

"Треба перевірити, чи є вона ще громадянкою України. Якщо є, то тоді у нас є можливість зіпсувати їй життя. Якщо вона вийшла з громадянства України, і є громадянкою Росії, то вони там можуть призначати кого завгодно і куди завгодно", - сказав він.

Кулеба додав, що це є гарною ілюстрацією долі зрадників.

Читайте такожКремль відреагував на Поклонську, яка запропонувала Маску вирішити питання води в Криму

"Якщо ви зрадите свою державу, то держава, заради якої ви зрадили, в даному випадку Росія, вас просто використовує і відправить в Кабо-Верде, при всій повазі до Кабо-Верде", - говорить міністр.

За даними російських ЗМІ, кандидатура Поклонської може бути схвалена найближчим часом. А документи на неї вже нібито готові.

Раніше джерело "РБК" в Держдумі розповіло, що Поклонську через її не цілком системну поведінку і екстравагантні заяви не хочуть бачити в Думі наступного скликання ні адміністрація президента, ні "Єдина Росія", ні "керівництво" Криму, від якого вона нібито"обрана".

Оновлено. На слова Кулеби відреагував спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін. У своєму Телеграм-каналі він розмістив пропагандистську заяву, в кінці якої закликав "не турбуватися" за Поклонську. "Вона громадянка Російської Федерації. Її права і свободи будуть захищені від усіх нападок. І від таких міністрів", - написав він.