Чеська міністерка саботує саміт в Угорщині через її політику щодо України

Представниця чеського уряду наголосила, що не хоче бути учасницею чиєїсь виборчої кампанії.

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова саботує зустріч міністрів оборони країн Вишеградської групи (Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина), що має відбутися в Угорщині.

Про це вона заявила в Twitter.

Міністерка розкритикувала політику Угорщини стосовно Росії та України, що зазнала повномасштабного вторгнення російських військ. 

"Я завжди підтримувала V4 і мені дуже шкода, що дешева російська нафта для угорських політиків зараз важливіша ніж українська кров", – написала Яна Чернохова.

Міністерка акцентувала, що наступної неділі, 3 квітня, в Угорщині відбудуться парламентські вибори. Вона каже, що не хоче бути учасницею чиєїсь виборчої кампанії.

Чи підтримають її рішення міністри оборони Словаччини та Польщі поки невідомо.

Реакція Угорщини на війну в Україні: що потрібно знати

Як повідомляв УНІАН, Угорщина не підтримує створення безпольотної зони над Україною, оскільки це нібито може призвести до бойових дій у повітрі.

Також Будапешт виступає проти введення миротворців в Україну через ризики початку сухопутної війни.

Крім цього, Угорщина також відмовляється надсилати Україні зброю для боротьби з Росією та забороняє транспортування зброї в Україну через Угорщину.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який балотуватиметься на переобрання, раніше заявив, що його країна не приєднається до антиросійських санкцій Європейського Союзу на імпорт енергоносіїв.

В МЗС України висловлювали сподівання, що Угорщина перегляне свою позицію заради спільного миру в Європі.

25 березня президент Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про підтримку України: "Угорщина... я хочу зупинитися тут і бути відвертим. Один раз і назавжди. Ви маєте самі вирішити, за кого ви. Ви суверенна держава". 

Вас також можуть зацікавити новини: