Зеленський розповів, що робитиме Україна без нової допомоги від США

Україна тиснутиме на партнерів, але альтернативи американській зброї, яка потрібна Силам оборони, немає.

Президент Володимир Зеленський розповів, що робитиме Україна, якщо невдовзі у Конгресі США не затвердять додаткову допомогу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав на пресконференції на Форумі "Україна. Рік 2024". Зокрема, у президента запитали, якщо Україна впродовж наступного місяця не отримає допомогу від США, чи є в України внутрішні резерви, окрім європейських грошей, і на що держава розраховує.

"По-перше, коли ми говоримо про американську допомогу, ми повинні зрозуміти, що це питання не резерву фінансового. Що це зброя. Я ще раз це підкреслюю, що у більшості своїй, усі ці гроші - це зброя, і тому, ви розумієте, який буде результат - ми просто будемо послаблені на полі бою. І тут я не можу вам сказати, що буде. І тут у мене немає резерву", - наголосив Зеленський.

Президент додав, що Україна має ту зброю, яка є у наявності.

"Ми будемо шукати інші можливості купувати зброю, брати ще додаткові гроші, додаткові кредити, тиснути на партнерів, десь дуже сильно просити", - заявив глава держави.

Він сказав, що йдеться про питання конкретних пакетів зброї і "наповнення конкретного захисту нашої держави".

Він навів приклад, що система протиповітряної оборони Patriot коштує півтора мільярди доларів.

"Так, але ви їх не купите без Сполучених Штатів. Ось вам і відповідь. Можна посилити протиповітряну оборону України без Сполучених Штатів? Ні! Відповідних систем у світі немає. Те, що у світі є альтернативою - у низькій кількості. Дуже маленькі", - сказав Зеленський.

При цьому, глава держави запевняє, що Україна знайде гроші, але не можна знайти такої великох кількості зброї, яку мають США. 

Допомога США Україні

З жовтня 2023 року в Конгресі США не можуть остаточно узгодити схвалення запиту адміністріції президента Джо Байдена про додаткову допомогу обсягом близько $60 млрд.

Вас також можуть зацікавити новини: