До зміни путінського режиму надійного миру в Європі не буде / УНІАН

До зміни путінського режиму мир в Європі не буде досягнутий.

Про це в ТГ-каналі повідомив російський опозиціонер Михайло Ходорковський.

"До зміни цього режиму надійного миру в Європі не буде, а от після його зміни – все залежить від того, як ця зміна відбудеться", - заявив Ходорковський.

Відео дня

За словами опозиціонера, можливі кілька сценаріїв розвитку подій:

  • путінці утримають владу після відходу Путіна;
  • країна остаточно розвалиться;
  • на місце путінців до влади прийдуть антипутінці;
  • федералізація за прикладом США.

Варіант 1: прихід до влади путінців

"Путінці утримують владу після відходу Путіна. Росія продовжує імперську політику... продовжаться громадянські та імперіалістичні війни.  Все сумно. Країна надірветься, якщо не згорить у полум'ї ядерної війни", - заявив Ходорковський.

Варіант 2: розвал Росії

Коментуючи варіант розвалу Росії опозиціонер зазначив: "Країна остаточно розвалиться. На її уламках створять 5-7 ядерних держав, які отримають спірні адміністративні кордони та, найімовірніше, будуть воювати за їх розширення. Війна, ймовірно, у разі інтернаціоналізації конфлікту стане ядерною", - заявив Ходорковський.

Варіант 3: прихід до влади антипутінців

Говорячи про варіант приходу до влади антипутінців, він зазначив, що вони спробують створити єдину демократичну Росію.

"Ті ж яйця - вид з боку. Спроба опори на Захід не увінчається успіхом... процес зближення буде повільним і проблематичним, а владу треба утримувати зараз. І значить потрібен ворог. Спочатку внутрішній і він буде - комуністи, патріоти, силовики, непокірні або корумповані регіональні еліти, потім – зовнішній", - заявив Ходорковський.

Варіант 4: федералізація

Говорячи про можливість федералізації за прикладом США Ходорковський зазначив, що в цьому випадку населення регіонів або агломерацій регіонів стане джерелом влади та заснує федеральний центр зі своїх представників для розв'язання загальних питань.

"Можливо, частиною цього федерального центру стануть федеральні партії, що представляють тих людей, які вважають себе, по-перше, комуністами, лібералами або патріотами, а лише потім жителями Поволжя, сибіряками або далекосхідниками. Сумніваюся, що таких набереться більше ніж 30%. Важливо, що всі ці люди не самі по собі, а лише представляють інтереси своїх поручителів і можуть бути відкликані", - заявив Ходорковський.

Війна проти України та дефолт:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.
  • Після вторгнення Росії в Україну агентство S&P знизило кредитний рейтинг РФ з ВВ+ до ССС-.
  • 8 березня 2022 року S&P знизило кредитні рейтинги 52 російських компаній.
  • Росія допустила дефолт за своїм зовнішнім боргом, оскільки запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах.
  • 23 квітня 2022 року були названі терміни повного дефолту Росія.
  • 27 травня У Литві пройшла секретна конференція, на якій обговорили шлях Росії після того, як Путін втратить владу.

Вас також можуть зацікавити новини: