Зеленський: чимало росіян підтримують Україну, їм соромно за Крим

Президент вважає неправильним говорити, що"всі росіяни ненавидять українців".

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що величезна кількість росіян не підтримують агресивну політику Кремля щодо України, і вважають Крим українським.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю телеканалу "ДОМ".

"Ми не маємо говорити, що всі росіяни ненавидять Українців, це неправда. І це той наратив, який показують і в РФ, я знаю, по телевізору, що українці ненавидять росіян. Це не зовсім правда…

Є величезна кількість російських людей, які підтримують єдину Україну, підтримують Донбас і бачать його тільки українським. І їм неприємно. І взагалі то їм соромно за все, що пов'язано з Кримом", - пояснив він.

Читайте такожМосква неадекватно відреагувала на спогади Зеленського про кримські рапани

Глава держави переконаний, що російська історія ще буде оплакувати рішення Кремля з приводу Криму. Адже вони запустили розбрат між українцями і росіянами. 

При цьому він наголосив, що розуміє позицію українців, що ставляться до Росії непримиренно - бо війна відняла у багатьох друзів і родичів. 

Зеленський також заявив, що прихильникам ідеології "русского мира" не слід залишатися на території тимчасово окупованого Донбасу — їм варто переїжджати в Росію, оскільки цей регіон ніколи не увійде до складу РФ.