Зеленський розповів, чим відрізняється на посаді президента від Порошенка (відео)

Глава держави сказав, що він чесна і порядна людина, яка «дійсно хворіє цією країною».

Президент України Володимир Зеленський розповів, чим він відрізняється на посаді глави держави від свого попередника Петра Порошенка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції в Києві, присвячені першій річниці свого президентства.

«Народ України мене обрав і жалкувати чи не жалкувати може тільки народ України. Я став президентом України, якби я не балотувався президентом України, став би пан Петро Порошенко», - заявив Зеленський.

Читайте такожЗеленський пояснив, навіщо потрібні прямі переговори з Путіним

Відповідаючи на питання, чим він як президент України відрізняється від п’ятого президента Петра Порошенка, Зеленський сказав: «Я всім відрізняюсь від Порошенка - і фізіологічно, і як президент. Я чесна порядна людина, яка дійсно хворіє цією країною. Я дійсно, може не так гарно спілкуюсь українською мовою, як президент Порошенко. Так і є. Але я такий, як я є. Я поважаю цю країну, поважаю громадян України, українську мову, поважаю кожного і саме так я працюю».

Він також відповів, чому президентська фракція "Слуга народу" та "Європейська солідарність" подекуди однаково голосують за важливі закони в парламенті: «Чому пан Порошенко голосував за банківський закон і правильно робив? Банківський закон був потрібен для того, аби ми отримали гроші від МВФ. І я вам скажу чесно, якби депутати ОПЗЖ думали в той час про Україну, вони повинні були проголосувати».

Як повідомляв УНІАН, у середу, 20 травня, Зеленський проводить прес-конференцію у річницю інавгурації.