Зеленський розповів, чому Путін неправильно оцінив Україну перед нападом

На думку українського президента, Путін не може зрозуміти, що українці не хочуть бути частиною "руського міра" або частиною Російської Федерації.

Президент країни-агресора РФ Володимир Путин не розуміє, що українці не хочуть бути частиною "руського міра" і саме це завадило йому правильно оцінити Україну перед нападом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю проекту Nieuwsuur нідерландського телеканалу NOS.

Крім того, за словами Зеленського, Путін переоцінив свою армію.

"Мені здається, що він (Путін – ред.) просто не зовсім розуміє або не хоче це робити. Або не розуміє, що тут люди не хочуть бути частиною "руського міру", частиною Російської Федерації. Люди хочуть просто жити в своїй державі. Він, напевно, і трохи переоцінив свою армію, мені так здається", – поділився Зеленський.

Він також висловив думку, що Україні допомагає набутий досвід з початку війни ще в 2014 році.

На питання про те, що влада України недооцінила Путіна, оскільки у неї була інформація від США про підготовку нападу, але вона нічого не робила, поки Росія не вторглася. Зеленський відповів, що велася підготовка до можливої війни.

"По-перше, наша країна готувалася. Ми знали, що це може бути в будь-який момент", - відповів президент.

Як повідомляв УНІАН, в цьому ж інтерв'ю Зеленський заявив, що ще за рік до війни США радили Україні евакуювати населення і починати рити окопи.

Вас також можуть зацікавити новини: