Як приготувати форшмак - рецепти / depositphotos.com

Форшмак - це закуска з оселедця з додаванням яєць, яблук, білого хліба, цибулі та маргарину. Назва делікатесу в перекладі з німецької означає "закуска", але відноситься це блюдо до класичної єврейської кухні. УНІАН розповість, який рецепт форшмака з оселедця найпопулярніший і як його можна приготувати в домашніх умовах.

Раніше ми говорили про те, як готується смачна намазка на хліб за п'ять хвилин.

Форшмак - рецепт одеський старовинний

  • Оселедець солоний - 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Яблука - 1-2 шт.
  • Пшеничний батон без кірки - 1 скибочка
  • Вершкове масло - 50 г
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% - 0,5 ч. л
  • Цибуля зелена - за смаком
  • Молоко - 50 г

Оселедець випатрати і вимити (занадто солону рибу можна вимочити в молоці 2 години). Обробити рибну тушку на філе, подрібнити шматочки м'якоті ножем або пропустити їх через м'ясорубку. Цибулю очистити, помити, дрібно нарізати, посипати цукром і скропити оцтом. Білий хліб вимочити в молоці, розім'яти виделкою.

Відео дня

Яблука очистити від шкірки, дрібно нарізати. Всі інгредієнти змішати в одній ємності, додати масло, перець, оцет і знову перемішати. Форшмак викласти в салатницю, за бажанням можна прикрасити петрушкою або зеленою цибулею.

Форшмак з оселедця - рецепт класичний

  • Оселедець малосольний - 400 г
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Яблуко кисло-солодке - 100 г
  • Батон білий - 70 г
  • Масло вершкове - 50 г

Оселедець випатрати, обробити на філе, подрібнити будь-яким зручним способом. Яйця відварити круто, очистити від шкірки, пропустити через м'ясорубку і відкласти в сторону. Яблуко очистити від шкірки, подрібнити в м'ясорубці з цибулею і оселедцем, перемішати. Білий батон замочити в холодній воді, потім воду віджати, додати хліб до решти інгредієнтів і ще раз подрібнити. Додати в миску яйця і м'яке масло, посолити, поперчити, перемішати. За бажанням можете влити трохи оцту або лимонного соку, якщо любите кислинку в закусках.

Ідеальний форшмак Клопотенко - рецепт шеф-кухаря

  • Оселедець слабосолоний - 500 г
  • Яйця - 3 шт
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт
  • Оливкова олія - 2 ст. л

Оселедець позбавити від нутрощів, промити і розібрати на філе. Ретельно видалити всі кісточки, а якщо купували філе, то промокнути його паперовим рушником, щоб прибрати залишки олії. 

Зварити яйця в техніці "пашот": закип'ятити воду в сотейнику, в окрему миску акуратно вбити яйце. Коли вода закипить, зробити ложкою в ній воронку і туди влити сире яйце. Помішуйте ложкою, щоб яйце не прилипло до дна, і варіть його 4 хвилини. Дістати шумівкою, викласти на паперовий рушник, щоб вбралася вода, повністю остудити.

Ріпчасту цибулю очистити, розрізати на 4 частини. Разом з оселедцем і яйцями пропустити цибулю через м'ясорубку, додати оливкову олію і перемішати. Подавати форшмак на грінках з чорного хліба.

Рецепт форшмака з оселедця від Макаревича

  • Оселедець слабосолоний або філе - 500 г
  • Яйця - 4 шт
  • Червона солодка цибуля - 2 шт
  • Кислі яблука - 1 шт
  • Заморожене вершкове масло

Оселедець обробити, прибрати кістки, вручну подрібнити. Яйця відварити круто, дрібно нарізати. Червону цибулю і яблука також подрібнити ножем. Заморожене вершкове масло натерти на тертці, з'єднати з іншими інгредієнтами і ретельно перемішати. Поставити форшмак в холодильник, подавати з грінками з чорного хліба.

Вас також можуть зацікавити новини: